صفحه شخصی مصطفی توانا   
 
نام و نام خانوادگی: مصطفی توانا
استان: خراسان رضوی - شهرستان: مشهد
رشته: کارشناسی عمران
شغل:  کارشناس اب
تاریخ عضویت:  1391/02/27
 روزنوشت ها    
 

 برای اولین بار در جهان و با قابلیت تولید روزانه تا ۲۰ هزار لیتر آب محقق شد بخش عمومی

14
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)


موفقیت ایران در ساخت دستگاه تولید آب از رطوبت هوا برای مصارف خانگی و صنعتی


گروه ۱۵ نفره ای از متخصصان کشورمان پس از ۵ سال تلاش مستمر، برای اولین بار در جهان موفق به ساخت دستگاهی با قابلیت تولید آب از رطوبت هوا برای استفاده در صنایع مختلف از مصارف پزشکی و کشاورزی گرفته تا آب شرب شدند. این دستگاه ظرفیت تولید روزانه ۲۰ لیتر آب برای مصارف خانگی تا ۲۰ هزار لیتر آب برای مصارف صنعتی را دارد.

تنها نمونه مشابه خارجی این فناوری در اختیار یک شرکت آمریکایی است که تنها برای تولید آب در مناطق جنگی کاربرد دارد و راندمان آن نیز نسبت به نمونه ساخته شده با فناوری ابداعی متخصصان کشورمان بسیار پایین تر است و مقرون به صرفه نیست. هم اکنون نمونه صنعتی دستگاه تولید آب از رطوبت هوا به همت متخصصان کشور ساخته شده و قادر است روزانه هزار و ۵۰۰ لیتر آب تولید کند که البته قابل افزایش است. این دستگاه دارای تاییدیه های لازم از وزارت صنعت، معدن و تجارت است که جزو «اولویت های الف» تولید کشور قرار گرفته، همچنین تاییدیه های لازم را از وزارت بهداشت و آزمایشگاه های معتبر دریافت کرده است. مهندس شاه محمدی یکی از اعضای اصلی تیم سازنده دستگاه تولید آب از رطوبت هوا با بیان این مطلب، در گفت وگو با خراسان، اظهار داشت: مهم ترین بحران ۲۰ سال آینده جهان، بحران آب خواهد بود و دسترسی به آب های قابل شرب و آب های شیرین نیز در سال های آتی بسیار کم و محدود خواهد بود. بنابراین این ایده در جهان شکل گرفت تا با استفاده از منابع موجود و ایجاد شرایط و مکانیسم های خاصی آب شیرین و قابل شرب برای مصرف جوامع تولید شود. ما نیز در قالب یک گروه از متخصصان حوزه های مختلف روی این ایده مطالعه و تحقیق کردیم تا این که پس از ۵ سال موفق به ساخت نمونه صنعتی دستگاه تولید آب از رطوبت هوا شدیم. هم اکنون این طرح جزو اولویت های الف وزارت صنعت، معدن و تجارت شناخته شده است و از اولویت های استراتژیک کشور به شمار می رود. برای تولید انبوه آن نیز با معاونت علمی ریاست جمهوری و سایر ارگان های ذی ربط مکاتباتی انجام شده است.
کاربرد آب تولیدی از رطوبت هوا در صنایع مختلف

عضو کمیته های مختلف تدوین استاندارد درباره کاربرد آب تولیدی از این دستگاه، گفت: آب تولیدی توسط این دستگاه قابل شرب است و مصارف صنعتی و پزشکی نیز دارد. این دستگاه نمونه مشابه داخلی ندارد و نمونه مشابه خارجی آن متعلق به یک شرکت آمریکایی است که برای مصرف در مناطق جنگی طراحی شده است. البته مکانیسم آن با دستگاه تولیدی ما متفاوت است ضمن این که هزینه تولید آب با آن بسیار گران تر است و به هیچ وجه صنعتی کردن آن برای مصارف عمومی توجیه اقتصادی ندارد. علاوه بر این، رطوبت هوا برای تولید آب در دستگاه نمونه مشابه خارجی باید در حد ۷۵ درصد باشد و مصرف انرژی آن نیز بسیار بالاست. شاه محمدی با بیان این که دستگاه ایرانی تولید آب از رطوبت دارای حداقل ۳۰ درصد راندمان بالاتری است، گفت: در حال حاضر روی بهینه سازی این دستگاه کار می کنیم تا بتوانیم مصرف انرژی آن را بیش از پیش کاهش دهیم. وی افزود: نمونه اولیه این دستگاه با ۱۶ ساعت کار در طول یک شبانه روز قادر به تولید هزار و ۵۰۰ لیتر آب است اما این قابلیت را هم دارد که برای تولید آب بیشتر نیز به کار گرفته شود. وی افزود: ابعاد دستگاه تولید آب از رطوبت هوا متناسب با ظرفیت تولید آن است و ظرفیت تولید دستگاه نیز از ۲۰ لیتر آب برای مصارف خانگی تا ۲۰ هزار لیتر در روز برای مصارف صنعتی است. نمونه صنعتی این دستگاه حدود ۴ متر طول، ۲ متر عرض و ۲ متر و ۸۰ سانتی متر ارتفاع دارد. منبع تغذیه آن برق است و در سیکلی که برایش تعریف شده است از هوای فشرده، آب تولید می کند. وی ادامه داد: این دستگاه با بهره گیری از علم مکانیک، سیالات و الکترونیک کار می کند و در مناطقی مانند جنوب و شمال کشورمان که دارای رطوبت بیش از ۵۰ درصد است، راندمان بالایی دارد و بسیار مقرون به صرفه است.
مکانیسم دستگاه

عضو کمیته های مقررات ملی صنعت ساختمان درباره مکانیسم دستگاه تولید آب از رطوبت هوا اظهار داشت: در محیط های مرطوب، هوا به صورت فشرده از محیط دریافت و از طریق یک مجرا وارد دستگاه می شود. سپس هوای فشرده شده با همان میزان رطوبت وارد قسمت گرم کن و سرد کن دستگاه می شود. در قسمت سردکن که مغز دستگاه است هوای سرد شده به وسیله کاتالیست هایی از این مجرا عبور می کند و نقطه شبنم تشکیل می شود. این شبنم ها باعث تولید آب می شوند و از طریق مجاری دیگر به مخازن در نظر گرفته شده هدایت می شوند. سپس این آب ذخیره و بنا به نیاز مصرف می شود.
آب تولید شده در حد آب مقطر است

شاه محمدی افزود: آب تولید شده در حد آب مقطر است که باید یک سری مواد به آن افزوده شود تا قابل شرب باشد. این آب همچنین باید برای باکتری زدایی، فیلتراسیون شود. برای این کار پیش از ذخیره، آب میکروب زدایی و آلاینده های احتمالی موجود در رطوبت هوا، از طریق یک سری سیستم های فیلتراسیون، زدوده می شود. سپس عناصری متناسب با کاربرد آب تولیدی به آن اضافه می شود و آب خروجی از دستگاه قابل شرب خواهد بود. وی با بیان این که برای استفاده از آب تولید شده توسط این دستگاه برای مصارف صنعتی مانند آبیاری نیازی به این فعل و انفعالات به طور کامل نیست، گفت: برای مصرف در حوزه پزشکی نیز بیشتر در زمینه میکروب زدایی و باکتری زدایی آن کار می شود تا آب تولیدی در حد آب مقطر مصارف دارویی داشته باشد. وی افزود: گاهی اوقات از این آب نیز برای شست و شوی وسایل استفاده می شود که در این حالت نیز آب تنها حکم یک محلول را دارد و نیاز به انجام مکانیسم ضدعفونی کردن نیست. شاه محمدی اظهار امیدواری کرد: با پشتیبانی مسئولان و همت کارشناسان ایرانی در سال تولید ملی و کار و سرمایه ایرانی در این پروژه استراتژیک بتوان این محصول را به تولید انبوه رساند و ضمن رفع معضل کمبود آب در بسیاری از نقاط کشور، نام پرآوازه کشور عزیزمان ایران را در این عرصه نیز در جهان مطرح کرد.

دوشنبه 1 خرداد 1391 ساعت 10:18  
 نظرات    
 
مجید صابر 21:42 دوشنبه 1 خرداد 1391
1
 مجید صابر
بسیار عالی
محمد حسین شیخ 23:09 دوشنبه 1 خرداد 1391
1
 محمد حسین شیخ
سپاس
محسن نیک 07:32 سه شنبه 2 خرداد 1391
1
 محسن نیک
خیلی باحالن
م افتخاری 08:40 سه شنبه 2 خرداد 1391
1
 م افتخاری
امید که قبل از ورود به بازار توسط رقبای چینی غافلگیر نشود
مائده علیشاهی 22:47 سه شنبه 2 خرداد 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون...بسیار خوب
مجید باقری 21:38 چهارشنبه 10 شهریور 1395
0
 مجید باقری
سلام ؛ علاقمندم بیشتر اشنا شوم madjid_bagheri@yahoo.com